Srijeda, 29 svibnja, 2024

Najnovije

Klub nula (2023)

Kaskader (2024)

Divljina (2014)

Pretplati se

blog-header-kakav-dobar-film

Newsletter

Pretplatite se na bilten bloga kako biste pratili najnovije vijesti i objave.

Odvažne (2017-)

Serija Odvažne (The Bold Type) samo je jedna u moru serija o mladim ženama koje pokušavaju naći pravi put dok navigiraju kroz karijeru, prijateljstvo i romantične veze. U novoj rubrici Tri na jedan saznajte tri dobre strane i jednu lošu ove slatke, neobavezne serije koja se prikazuje na Netflixu.

serija odvazne poster
© Netflix

DOBRE STRANE:

1. Pitka priča, pametno razrađena

Zapleti serije Odvažne ponekad zvuče kao priče već milijun puta ispričane. Glavni likovi su mlada spisateljica koja dobiva promaknuće u velikom časopisu i sada traži svoj glas, sposobna asistentica koja se brine što će se dogoditi s njezinom karijerom ako se sazna da je u vezi sa šefom i samouvjerena voditeljica društvenih mreža koja ponekad službenu platformu koristi impulzivno i to ju dovodi u probleme.

- Advertisement -

Možda ćete okrenuti očima, ali dobra stvar u seriji Odvažne je da se svi poznati zapleti razrađuju bez pretjerane melodrame i u skladu s okruženjem i karakterom likova. Zato ih je tako opuštajuće gledati.

2. Simpatični likovi

Glavni likovi Jane (Kate Stevens), Sutton (Meghann Fahy) i Kat (Aisha Dee) slatke su, dobre i zabavne. Serija ih stavlja u komične i emotivne situacije, a one ih rješavaju kao prave prijateljice – potporom, pomoći ili potpunom iskrenošću. Naravno da dolazi i do trzavica koje uspješno prebrođuju zahvaljujući svojim veselim karakterima.

likovi serije odvazne
© Netflix
3. Dobronamjerna šefica

Najbolja strana serije Odvažne je njihova dobronamjerna šefica Jacqueline (Melora Hardin). Za razliku od drugih impozantnih figura na čelu časopisa, Jacqueline djevojkama ne odmaže svojom strogoćom već razriješava zaplete svojim suosjećanjem i razumijevanjem. To je dašak sviježeg zraka u jednoj stereotipnoj humorističnoj seriji. Jacqueline je poput dobre vile svojim zaposlenicima, ali dobre vile koja ne preza od doze pokude gdje je potrebna.

- Advertisement -

LOŠE STRANE:

1. Prikaz muslimanki i lezbijskih veza

Od prve epizode samo je jedna stvar koja me smeta a to je prikaz fotografkinje Adene (Nikohl Boosheri) i njezine veze s Kat. Adena je Iranka koja je velika vjernica i moli tri puta na dan, ali je usto i ponosna lezbijka. U redu. Ali Adena je nažalost samo to – stereotip. Ona je samouvjerena žena i prema seriji zbog toga za nju nema mjesta u muslimanskom svijetu. Iran i iranska kultura prikazuju se kao prijeteće sjena Adeninom postojanju protiv koje se ona bori svojim fotografijama i zbog kojih želi živjeti u SAD-u.

S druge strane tu je Kat koja nije lezbijka, ali nakon što joj Adena natukne da joj se sviđa, ona počne preispitivati svoje osjećaje. S Adenom se samo dopisuje a onda odjednom kupuje kartu za Iran za 11,000 dolara kako bi s Adenom provela večer na aerodromu, trči za njom u Peru i napokon u sebi pronalazi lezbijku. Ali Kat je crnkinja koje se puno češće prikazuje kao seksualno provokativne i otvorene. Tako da je i ona sa svojom ljubavnom vezom jedan dosadan stereotip.

OCJENA:

ocjene recenzije jutarnji program
- Advertisement -
Previous article
Next article

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najčitanije