Nedjelja, 16 lipnja, 2024

Najnovije

Pretplati se

blog-header-kakav-dobar-film

Newsletter

Pretplatite se na bilten bloga kako biste pratili najnovije vijesti i objave.

Ostarjeli (2021)

Iz nekog razloga sam slaba na redatelja M Night Shymalana. To nije jasno ni meni samoj jer em nikada nisam gledala njegov najpoznatiji film – Šesto čulo, em ne volim hororce. Ali ljeto je, svi blockbusteri su prebačeni na studeni, Kinoteka je na ljetnoj pauzi, a Ostarjeli (Old, 2021) ima premijeru u kinima. Zašto ne?

Ostarjeli Old djeca scena iz filma
Odmor iz snova postaje borba za život

Film Ostarjeli započinje dolaskom jedne naizgled idealne obitelji u idilično odmaralište koje je Prisca (Vicky Krieps) našla na internetu. Odmah na ulazu konobarica im nudi koktel dobrodošlice, a njihova djeca trčkaraju plažom i razgovaraju s drugim gostima.

- Advertisement -

Ali, naravno ništa nije onako kako se čini. Prika i Guy (Gael Garcia Bernal) došli su ovamo kako bi djeci pružili posljednje dane sreće prije nego što im priznaju da se razvode. Taj isti razvod će vrlo brzo postati i njihov najmanji problem.

Ostarjeli Old scena iz filma
U filmu Ostarjeli sporedni likovi su zanimljiviji od glavne obitelji

Kada sa još nekoliko gostiju odu na privatni izlet, nađu se na osamljenoj plaži koja je daleko od odmora iz snova. Na njoj se stari po godinu dana u pola sata što znači da svi na plaži imaju jako malo vremena da nađu izlaz.

Priča filma Ostarjeli je intrigantna i začuđujuće gledljiva kada se uzme u obzir hladnoća kojom glavni glumci utjelovljuju svoje likove. Na ovoj plaži ljudi umiru, razbolijevaju se, lude… Među njima je i poznati reper… (Zašto, pitat ćete se, ali nećete dobiti odgovor.)

- Advertisement -
Ostarjeli scena iz filma s reperom
Aaron Pierre glumi repera Mid-Sized Sedana

Likovi pokušaju pobjeći kroz planinu, pa ne mogu. Probaju preplivati, pa ne mogu, Probaju se popeti, ne mogu… Kada umiru njihove smrti nisu šokantne jer su očekivane, a njihove nedaće nikad ne postanu dovoljno uvjerljive.

Sam kraj je uzbudljiv – barem u usporedbi s ostatkom filma – no traje prekratko i ne nudi neko veliko razrješenje. Baš kao i radnja, cijeli film je jedna ravna crta.

OCJENA:

- Advertisement -

KOMENTIRAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najčitanije