Utorak, 30 travnja, 2024

Najnovije

Pretplati se

blog-header-kakav-dobar-film

Newsletter

Pretplatite se na bilten bloga kako biste pratili najnovije vijesti i objave.

Mi smo Lady Parts (2021)

Serija Mi smo Lady Parts (We are Lady Parts, 2021) je jednako toliko prepoznatljiva koliko i neviđena. Radnja ove serije prati Aminu (Anjana Vasan) – mladu muslimanku, romantičarku, doktorandicu biokemije i… Gitaristicu.

- Advertisement -
Amina Mi smo Lady parts
Amina ni ne sluti što ju čeka

Amina se pod svaku cijenu želi udati kako ne bi iskakala iz svoje grupe prijatelja, ali i jer vjeruje da će joj život odmah postati bolji. Kada joj sanjiv (i neodovljiv) Ahsan (Zaqi Ismail) na ulici preda letak, ona kao pogođena Kupidovom strelicom slijedi upute. Ali umjesto s Ahsanom, nađe se licem o lice sa Samirom (Sarah Kameela Impey) – glavnom pjevačicom benda Lady Parts koji (pogađate) treba gitaristicu.

Okosnica priče je zapravo puno dublja od Amininog izbora hoće li nastaviti svirati u muslimanskom punk bendu Lady Parts ili se pokoriti svojim prijateljicama i ostati šutljiva, plaha cura u potrazi za mužem. Svaka od članica Lady Parts – a tu su i meditativna i mudra basistica Bisma (Faith Omole), suzdržana i sarkastična bibnjarica Ayesha (Juliette Motamed) te misteriozna i poduzetna menadžerica Momtaz (Lucie Shorthouse) – uz pomoć prijateljica ili obitelji naći će snage da (p)ostanu vjerne same sebi.

- Advertisement -
we are lady parts bend vjezba
Lady Parts na probi

Način na koji se priča priča jednako je efektivan kao i vidjeti samouvjerene, rječite muslimanke na ekranu. Mi smo Lady Parts ispričana je iz Aminine perspektive sa mnogo fantastičnih elemenata koji prikazuju na koji način doživljava svijet oko sebe. Čak je i njezin otpor prema javnom nastupu fantastičan – ona povraća i dobije proljev. Vizualno najsličniji Ally McBeal, a doživljajno seriji Fleabag, Mi smo Lady Parts prožeta je humorom i individualnošću umjetničke vizije. Ali najbitnije, prožeta je i iskrenom emocijom.

Osim toga, nemojte da vas od gledanja odvrati činjenica da se radi o muslimanskom, ženskom, punk bendu. Mi smo Lady Parts nije propovijed o rasizmu, vjeri, zabranama i sličnom. Ovo je serija o djevojkama koje se svim silama trude da njihov bend uspije, ali prije toga se moraju suočiti sa svojim strahovima i kočnicama. Na komičan i uvjerljiv način, naravno.

OCJENA:

ocjena filma srijeda navecer
- Advertisement -
Prethodna objava
Sljedeća objava

ODGOVORI

Napišite svoj komentar
Unesite svoje ime

Najčitanije