Srijeda, 29 svibnja, 2024

Najnovije

Klub nula (2023)

Kaskader (2024)

Divljina (2014)

Pretplati se

blog-header-kakav-dobar-film

Newsletter

Pretplatite se na bilten bloga kako biste pratili najnovije vijesti i objave.

Mi smo Lady Parts (2021)

Serija Mi smo Lady Parts (We are Lady Parts, 2021) je jednako toliko prepoznatljiva koliko i neviđena. Radnja ove serije prati Aminu (Anjana Vasan) – mladu muslimanku, romantičarku, doktorandicu biokemije i… Gitaristicu.

Amina Mi smo Lady parts
Amina ni ne sluti što ju čeka

Amina se pod svaku cijenu želi udati kako ne bi iskakala iz svoje grupe prijatelja, ali i jer vjeruje da će joj život odmah postati bolji. Kada joj sanjiv (i neodovljiv) Ahsan (Zaqi Ismail) na ulici preda letak, ona kao pogođena Kupidovom strelicom slijedi upute. Ali umjesto s Ahsanom, nađe se licem o lice sa Samirom (Sarah Kameela Impey) – glavnom pjevačicom benda Lady Parts koji (pogađate) treba gitaristicu.

- Advertisement -

Okosnica priče je zapravo puno dublja od Amininog izbora hoće li nastaviti svirati u muslimanskom punk bendu Lady Parts ili se pokoriti svojim prijateljicama i ostati šutljiva, plaha cura u potrazi za mužem. Svaka od članica Lady Parts – a tu su i meditativna i mudra basistica Bisma (Faith Omole), suzdržana i sarkastična bibnjarica Ayesha (Juliette Motamed) te misteriozna i poduzetna menadžerica Momtaz (Lucie Shorthouse) – uz pomoć prijateljica ili obitelji naći će snage da (p)ostanu vjerne same sebi.

we are lady parts bend vjezba
Lady Parts na probi

Način na koji se priča priča jednako je efektivan kao i vidjeti samouvjerene, rječite muslimanke na ekranu. Mi smo Lady Parts ispričana je iz Aminine perspektive sa mnogo fantastičnih elemenata koji prikazuju na koji način doživljava svijet oko sebe. Čak je i njezin otpor prema javnom nastupu fantastičan – ona povraća i dobije proljev. Vizualno najsličniji Ally McBeal, a doživljajno seriji Fleabag, Mi smo Lady Parts prožeta je humorom i individualnošću umjetničke vizije. Ali najbitnije, prožeta je i iskrenom emocijom.

Osim toga, nemojte da vas od gledanja odvrati činjenica da se radi o muslimanskom, ženskom, punk bendu. Mi smo Lady Parts nije propovijed o rasizmu, vjeri, zabranama i sličnom. Ovo je serija o djevojkama koje se svim silama trude da njihov bend uspije, ali prije toga se moraju suočiti sa svojim strahovima i kočnicama. Na komičan i uvjerljiv način, naravno.

OCJENA:

ocjena filma srijeda navecer
- Advertisement -
Previous article
Next article

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najčitanije