Nedjelja, 16 lipnja, 2024

Najnovije

Pretplati se

blog-header-kakav-dobar-film

Newsletter

Pretplatite se na bilten bloga kako biste pratili najnovije vijesti i objave.

Izgubljeni grad (2022)

Sve u vezi filma Izgubljeni grad (The Lost City, 2022) miriše na lijenu holivudsku zlatnu koku. To je akcijska komedija o potrazi za… Pogodili ste – izgubljenim gradom i blagom koje je u njemu sakriveno. Uloge su dobili glumci čija bi prisutnost trebala u kino dovući sve (žene) između 25-e i 65-e. Zato se tu nalazi stara garda u obliku Sandre Bullock i Brada Pitta, a za mlađe su tu Channing Tatum i Daniel Radcliffe. Ono što je upitnije je činjenica da su redatelji filma dvojica braće kojima je ovo prvi veliki film, a scenarista ima čak četvero. Srećom u ovom filmu glume Bullockica, Pitt i Tatum.

Tatum Bullock Pitt The Lost City Izgubljeni grad

Izgubljeni grad priča jednako izazovna kao bojanje po brojevima. Spisateljica ljubića Loretta (Bullock) mora održati turneju svojeg posljednjeg romana, iako mrzi izlaziti iz kuće. Na turneji će ju prati model s njezinih naslovnica Alan (Tatum) koji je čini se slavniji od samih romana, a Loretta ga smatra jednako ili manje pametnim od lutke na napuhavanje. Ali kada ju otme multimilijarder i egomanijak Abigail (Radcliffe), Alan odluči zadiviti Lorettu tako da ju pronađe i spasi. Kako očito treba pomoć, angažira super-specijalca koji uz svoje vještine izgleda i kao Brad Pitt. A glumi ga… Brad Pitt.

- Advertisement -

Najpohvalnije kod filma Izgubljeni grad je što se nitko od glumaca ne drži preozbiljno. Bullockica je napravila cijelu karijeru na izvrsnom tajmingu za komediju, kao i ulogama uštogljenica koje se nauče opustiti. Tatum ono što ne može odglumiti nadoknadi šarmom, a Pittu nije teško odglumiti parodiju samog sebe. I to odlično radi.

Bullock Radcliffe The Lost City Izgubljeni grad

Jednom kada započnu gegovi oni ne prestaju. Bullock i Tatum svojom karizmom i međusobnom kemijom uspijevaju ovu suhoparnu ideju uzdići do punopravne komedije. Kada se čini da će jedan zaplet postati zamoran, on se brzo pretvara u nešto novo, tako da je film neprestano zabavan. Čak je i foršpan filma izrežiran tako da ostavlja dovoljno iznenađenja za sam film.

Ne znam koliko mi je Radcliffe uvjerljiv kao super-zlikovac, ali OK je kao zavidni multimilijarder. Također, film bi mogao biti i 20-ak minuta kraći, iako je jedina nepotrebna scena bila ona nakon odjavne špice.

- Advertisement -

Zaključak? Izgubljeni grad je film koji spaja zabavu, mitologiju i romansu i to bez da podcjenjuje gledatelja. Da se snimi nastavak, sigurno bih ga pogledala.

OCJENA:

ocjena filma subota navecer
- Advertisement -
Prethodna objava
Sljedeća objava

KOMENTIRAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najčitanije