Petak, 19 srpnja, 2024

Najnovije

Bajkeri (2023)

Hit Man (2023)

Pretplati se

blog-header-kakav-dobar-film

Newsletter

Pretplatite se na bilten bloga kako biste pratili najnovije vijesti i objave.

Superstore (2015-2021)

Ni sama nisam sigurna kako sam počela gledati seriju Superstore (2015-2021). Imam Netflix, a ona je tamo. Dovoljan razlog? Na početku mi se nikako nije svidjela. Likovi su bili pretjerani, radnja usiljena. Palila bih ju da imam uz nešto zaspati.

I tako mic po mic, dan za danom došla sam do druge, treće i sve do zadnje sezone. Svakom epizodom likovi su mi postajali simpatičniji, a njihovi životi u dućanu uvjerljiviji, dirljiviji i uzbudljiviji.

- Advertisement -

U rubrici Tri na jedan saznajte je li Superstore serija i za vas!

Superstore

POZITIVNE STRANE:

1. Amy i Jonah

Od prve epizode jasno je da će se između dvoje glavnih likova Amy i Jonah potencirati flert, zacopanost i romantika. Samo… Amy je vjenčana, a oni su oboje likovi s integritetom. Ovaj početak nam dopušta da uživamo u flertu i trzavicama između Amy i Jonah bez previše brige da će im veza sagorjeti u prvoj sezoni i kasnije se pretvoriti u sapunicu. Kada se na ovo dobro scenarističko rješenje doda neodoljiv šarm Americe Ferrare i Bena Feldmana shvatit ćete zašto je Superstore tako teško prestati gledati.

2. Korona

Neke serije i filmovi odlučili su u svoj svijet unijeti pandemiju korona virusa, dok su druge nastavile fantaziju svijeta ‘prije’. Superstore koji prikazuje svakodnevicu zaposlenika u trgovini odlično je mjesto na kojem se može prikazati i utjecaj pandemije na svakodnevni život. Bez posebno depresivnih priča, likovi su u zadnjoj sezoni radili s maskama (nekad skroz, nekad na pola lica, nekad bez), a serija je zadržala svoj humor suočena i s pandemijom bez da ju je olako shvatila.

- Advertisement -
3. Prikaz radničke klase

Koliko puta u američkim serijama gledamo likove koji nam govore o tome kako su siromašni ili kako rade teške poslove, a onda odlaze u ogromne kućerine i pomno uređene stanove koje si nekim čudom mogu priuštiti. U seriji Superstore mi ne idemo često u privatne domove likova, ali često vidimo kako se bore za popust, čujemo koji ih financijski problemi muče i svjedočimo dosadnom i ponekad gadnom poslu koji izvršavaju.

NEGATIVNA STRANA:

1. Karikature

Na početku mnogi likovi ostavljaju dojam neuvjerljive karikature. Pogotovo menadžer trgovine Glenn koji se većinu vremena ponaša kao da ima 7 godina, dok njegova pomoćnica Dina ima pretjerane izjave i ispade. Zbog takvih karikatura teško se uživiti u seriju na početku. Tek kada dobiju svoje nijanse Superstore napokon prodiše i procvate.

OCJENA:

ocjena filma srijeda navecer
- Advertisement -
Prethodna objava
Sljedeća objava

KOMENTIRAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najčitanije