Srijeda, 29 svibnja, 2024

Najnovije

Klub nula (2023)

Kaskader (2024)

Divljina (2014)

Pretplati se

blog-header-kakav-dobar-film

Newsletter

Pretplatite se na bilten bloga kako biste pratili najnovije vijesti i objave.

Annette (2021)

Ne mogu reći da sam puno očekivala od Annette (2021). Štoviše, podjeljena mišljenja kritičara samo su mi produbila skepsu. Oni koji su bili ‘za’ zaljubljeno su opisivali zvijezde Adama Drivera i Marion Cotillard kao Henryja i Anne u neobičnoj ljubavnoj priči u formi mjuzikla kojoj je svoj osobni pečat dao redatelj Leos Carax.

Gotovo su buntovno obožavali modernitet pjesama u filmu kako da unaprijed žele obezvažiti kritičare ‘protiv’ kao dosadne tradicionaliste. Kako volim mjuzikle i nije mi teško gledati u Adama Drivera, odlučila sam Annette dati šansu.

- Advertisement -
Annette film "May we start""

Nisam obožavateljica mjuzikala u kojima se stalno pjeva jer mi je draže kada likovi preplavljeni emocijama odjednom prijeđu u pjesmu. Annette je jedan od tih stalno pjevnih mjuzikala, ali zbog toga je i tako šarmantan. Ne sjećam se da mi ikada sith poput ‘”možemo li početi” ili “toliko se volimo” tako oraspoložio. Njihove melodije su umirujće i utješne i nećete ih tako lako uspjeti izbaciti iz glave. Zahvaljujući šarmu glavnih glumaca, zaplet tako jednostavan kao ljubav između komičara i operne pjevačice bit će zanimlijv.

Taman kada se čini da priča više nema kamo ići, ljubavnici dobiju dijete – Annette. Nažalost, unatoč faktoru iznenađenja koje inspirira njezina pojava (da vam ne odam, ako ćete gledati), priča brzo nakon gubi na snazi i sve većim koracima prelazi u grotesku.

Marion Cotillard je Anne u Annette

Zapravo mogu točno odrediti trenutak u kojem je za mene film propao. To je kada Henry čuva Annette dok Anne prima hvalospjeve na pozornici. On puši i pije dok sjedi na vlastitom djetetu. Nakon ovog može samo gore i gore. Ovaj događaj slijede umorstva, priviđenja, magični darovi i napokon kazne i pokore.

- Advertisement -

Ono što me smeta kod filma Annette nije ni neprestano pjevanje, ni sladunjava radnja, ni melankoličan kraj. Smeta mi što je Annette prvih sat vremena jedan film koji mi odgovara i intrigira me, a onda mi taj koncept obrne naglavačke. Tada počne neki novi film koji na žalost ne drži vodu. Baš kao i Henryjev scenski nastup, Annette hoda na granici pretjeranog i nevažnog sve dok ne poklekne.

Kad se sve zbroji i oduzme, moram zanemariti činjenicu da su mi u glavi još uvijek pjesme iz filma i sjetiti se svih onih minuta kada sam htjela pobjeći glavom bez obzira ali mi je bilo neugodno izaći iz kino dvorane. Posljednja presuda je neumoljiva.

OCJENA:

ocjena filma negledljivo
- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najčitanije