Petak, 19 srpnja, 2024

Najnovije

Bajkeri (2023)

Hit Man (2023)

Pretplati se

blog-header-kakav-dobar-film

Newsletter

Pretplatite se na bilten bloga kako biste pratili najnovije vijesti i objave.

Pročelnica (2021-)

Nova Netflixova serija Pročelnica (The Chair, 2021-) započinje uzbudljivo i dramatično. Ji-Yoon Kim (Sandra Oh) užurbano hoda hodnicima svojeg fakulteta uz pratnju energične skladbe. Uskoro saznajemo kako žuri prema prvom sastanku Odjela anglistike koji će voditi kao nova pročelnica. Odjel anglistike upisuje sve manje učenika i na leđa Ji-Yoon pada odgovornost da odsjeku podigne popularnost ili otpusti najmanje popularne profesore.

Sandra Oh The Chair still
Sandra Oh je nova pročelnica Odsjeka za anglistiku

Ovakav uvod možda odaje pomalo pogrešan dojam jer Pročelnica nije spletkarska drama, iako spletki ne nedostaje. Ova Netflixova serija puno je dirljivija i uvrnutija od obične sapunice u kojoj se bori za premoć i status. Sandra Oh kao Ji-Yoon iznimno je simpatična i lako je osjetiti trenutnu privrženost prema njezinom uspjehu i njezinim mukama.

- Advertisement -

S druge strane, ona pokušava premostiti jaz između zaljubljenika u pisanu riječ i uprave koja traži način da uštedi. Pokušava donijeti slogu i između kolega unutar odsjeka, kao i mladim profesorima osigurati stalan posao. Nimalo lak zadatak, ali Pročelnica teške teme obrađuje s prikladnom dozom humora i šarma.

Holland Taylor The Chair still Netflix
Holland Taylor pripadnica je ‘stare garde’ Odsjeka za anglistiku

Sandra Oh je srce i okosnica serije Pročelnica. Ona je temperamentna i rječita zbog čega postaje idol u igri: da se bar ja usudim to reći. Kada svemu tome pribrojimo još i privatne zavrzlame – neostvarenu čežnju između nje i prijašnjeg pročelnika koji je postao nepodnošljivo nepouzdan nakon obiteljskih problema, imamo recept za dobro zaokruženu zabavu.

Serija Pročelnica je dovoljno inteligentna da se u kratkom trajanju od 30 minuta može uhvatiti u koštac s ozbiljnim temama poput kulture otkazivanja, a opet dovoljno zabavna da će svatko naći nešto čemu se nasmijati.

OCJENA:

- Advertisement -
Prethodna objava
Sljedeća objava

KOMENTIRAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najčitanije