Subota, 18 svibnja, 2024

Najnovije

Pretplati se

blog-header-kakav-dobar-film

Newsletter

Pretplatite se na bilten bloga kako biste pratili najnovije vijesti i objave.

Zvijeri Delhija (2019)

Nisam baš luda za krimi-serijama i lovom na ubojice. Kad provedete većinu života pred televizorom i kada ste se nagledali zavodljivih i degutantnih ubojica i odvjetnika i policajaca, malo vas još toga može iznenaditi. Zvijeri iz Delhija (Delhi Crime, 2019) upalila sam jer sam se nadala da će mjesto radnje utjecati na zanimljivost priče. Ipak ne dobijemo često gledati indijsku policiju kako lovi zločince. Ali trebala sam znati, pošto sam znala za slučaj na kojem se serija temelji, da će me ova priča inspirirana stvarnim događajima neraskidivo uvući u svoj podzemni svijet i da se, kao i obično, neću moći oduprijeti svakoj idućoj epizodi.

 Shefali Shah Delhi crime netflix
Shefali Shah je DCP Vartika Chaturvedi

Brutalni napad na djevojku koja se u New Delhiju s prijateljem vraćala kući iz kina 2012. na indijsko društvo imala je posljedice bez presedana. Ukoliko ne znate detalje oko ovog zločina, sačuvajte svoju nevinost i nastavite sa sljedećom sezonom serije Ekipa za očevid ili Castle. Jer život, po običaju, piše i one priče koje su toliko groteskne da bi kao fikcija bile potpuno neuvjerljive.

- Advertisement -

U seriji Zvijeri Delhija od samog početka pratimo visokopozicioniranu detektivku kojoj je dodijeljen slučaj silovanja. Zanimljivost ove serije nije samo upoznavanje sa zločinom koji je uzdrmao svijet, već prikaz svakodnevnog života u zemlji koju se najčešće prikazuje vrlo površno. Serija prati policijske službenike koji se vraćaju spavati na podu svojih domova kao i one koji u grandioznim vilama raspravljaju o studiju u inozemstvu. Osim gužvi ulica Delhija, upoznajemo i udaljene, zapuštene predjele prepune potencijalnih terorista.

Zvijeri Delhija netflix serija
Zvijeri Delhija prati policijsku istragu

A ipak, u cijeloj seriji niti jedan lik nije neoprostivo antipatičan. Čak i gnjusni kriminalci svoje likove toliko dobro utjelovljuju, da ih se u najmanju ruku može poštovati zbog uvjerljivosti. Njihova žrtva cijelu seriju ostaje prikovana za krevet i lice joj je sakriveno iza oteklina i modrica, a opet svojom predanošću dira ravno u srce.

Za razliku od uobičajene šarolikosti bolivudskih filmova, Zvijeri Delhija je prikladno mračna i sjenovita serija kojoj se nema što zamjeriti. U svojih sedam epizoda odlično drži napetost, iscrpno analizira svoje likove i njihove motivacije, poštuje svoju žrtvu i, možda najbitnije – ne moralizira. Po svojem stilu i sveobuhvatnosti najsličnija je seriji Žica.

- Advertisement -

Za Zvijeri Delhija imam samo preporuke, ali preporučam oprez. Umjetnički i društveno ova serija je dragulj TV industrije, ali stvarni događaj koji ju je inspirirao potrest će vas do temelja. Gledati na vlastitu odgovornost.

OCJENA:

- Advertisement -

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najčitanije