Nedjelja, 16 lipnja, 2024

Najnovije

Pretplati se

blog-header-kakav-dobar-film

Newsletter

Pretplatite se na bilten bloga kako biste pratili najnovije vijesti i objave.

Kim’s Convenience (2016-2021)

Kim’s Convenience je kanadska serija o Korejskoj obitelji koja vodi mali lokalni dućan u Torontu koja je svjetsku popularnost dosegla kad se počela prikazivati na Netflixu prošle godine. Serija prati svakodnevne međusobne interakcije obitelji Kim kao i one sa svojom lokalnom zajednicom, mušterijama, susjedima, prijateljima i ljubavnim partnerima.

Humor u seriji Kim’s Convenience bazira se na karakternim osobinama likova. Appa (Paul Sun-Hyung Lee) je aroganatan i samodopadan čime skriva svoju brižnost i osjećajnost. Umma (Jean Yoon) je sardonična i odrješita. Njihova kćer Janet (Andrea Bang) je tipična mlada djevojka – neodlučna i izgubljena u svojim maštanjima. Njezin brat Jung (Simu Liu) još je uvijek djetinjast i pun inata. A opet, svatko na svoj način pridobije vas da navijate za njih. To se najčešće događa onda kada komuniciraju s drugima iz svoje okoline i tada spuste gard.

- Advertisement -
Abba i Janet Kim's Convenience
Obitelj je na prvom mjestu

Najbitnije je odmah razjasniti kakva je Kim’s Convinience serija: koliko god da se dogodi konflikata oni se uvijek razriješe na pozitivan i ugodan način. Također, serija vam ne propovijeda kako je to kad si Korejanac u Kanadi nego dovoljno vjeruje gledatelju da će razumjeti interakcije i konflikte koji su prepoznatljivi svakoj obitelji bez obzira od kuda su. Iz tog razloga Kim’s Convenience nije samo još jedna lako zaboravljiva humoristična serija. Iako se služi uobičajenim gegovima, bazira ih na promišljenoj i punopravnoj priči o ljudskim i obiteljskim odnosima.

Na Netflix su ovog tjedna došle nove i posljednje epizode serije Kim’s Convenience. Ta je odluka početkom godine šokirala glumačku postavu koji su u vidnoj nevjerici preplavili društvene mreže svojim negodovanjem i oproštajima od serije. U prvih nekoliko epizoda pete sezone mislila sam da je odluka producenata ipak bila dobra. Priča likova se jako razgranala i šale su izgubile svoj trenutak iznenađenja. Ali do zadnje epizode mi je postalo jasno zašto je glumačka ekipa bila toliko razočarana, a bila sam i ja.

Kims's Convenience Umma
Umma drži sve pod kontrolom

Da ne odam što se točno dogodilo, reći ću da su pred kraj otvorene teme obiteljske pomirbe, ozbiljnosti u vezi i odgovornosti u poslu. To su teme koje su pet sezona služile kao pogon humora, a sada se napokon dala naznaka da bi se mogle razriješiti. Peta sezona Kim’s Convenience otvara mnogo pitanja. Ali ugođaj serije je taj da ona razrješava teške teme na ugodan način što se u nedostatku šeste sezone neće dogoditi.

- Advertisement -

U svakom slučaju, kada vam treba podignuti raspoloženje ili umiriti vas nakon napornog dana serija Kim’s Convenience je pravi izbor. Epizode traju nešto više od 20 minuta, a u svakoj čak i scenografski pozitivnoj epizodi dragi likovi u vama će potaknuti dragost.

OCJENA:

ocjena filma srijeda navecer
- Advertisement -

1 COMMENT

KOMENTIRAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najčitanije