Petak, 19 srpnja, 2024

Najnovije

Bajkeri (2023)

Hit Man (2023)

Pretplati se

blog-header-kakav-dobar-film

Newsletter

Pretplatite se na bilten bloga kako biste pratili najnovije vijesti i objave.

Sve u isto vrijeme (2022)

Vjerojatno najčudnija stvar u vezi filma Sve u isto vrijeme (Everything Everywhere All at Once, 2022) je da – iako je riječ o multiverzumu, ovo nije Marvelov film. Druga najčudnija stvar u vezi ovog filma je apokaliptični zaplet koji se odvija oko najstrašnije more svakog Amerikanca – revizije poreza. A treća stvar je izvedba.

Daniels iliti redateljsko-spisateljski tandem Daniel Kwan i Daniel Scheinert uspjeli su u svom drugom filmu osigurati em Michelle Yeoh u glavnoj ulozi, em novu najpopularniju blockuster ideju o multiverzumima. Impresivno. A onda su od depresivne obiteljske  drame napravili film u kojemu ni po čemu impresivna Evelyn mora spasiti svijet… Od velike crne krafne… Ali trčim pred rudo.

- Advertisement -
sve u isto vrijeme film

Evelyn (Michelle Yeoh) i njezin muž Waymond (Ke Huy Quan) vlasnici su praonice rublja. Predstoji im revizija poreza i ne piše im se dobro. Između sortiranja računa, Evelyn se pokušava iskupiti ostarjelom ocu i približiti kćeri. Svo to vrijeme Waymond pokušava s njom razgovarati kako bi joj uručio papire za razvod.

Ali onda se pojavi ‘Alfa’ Waymond – njezin muž iz drugog svijeta koji ju regrutira da se s njim bori protiv zla koje će uništiti ne jedan nego sve svijetove. Postoji li ijedna priča o multiverzumu u kojem to nije prijetnja? Ali to nije bitno, zato što su Danijeli posebni. Radnja filma ponekad se previše razgrana u druge svijetove, ali ni to nije bitno. Ovi redatelji su toliko uvrnuti, ali jednako toliko i uvjerljivi da je priča zadnja stvar koju ćete imati vremena pratiti.

sve u isto vrijeme michelle yeoh

Zbilja nemam ideju s kojim bih drugim filmom usporedila Sve u isto vrijeme. Koji je to redatelj ikada kroz jedan film provukao estetiku najjeftinije parodije i Wong Kar-Waija? Srećom ne u istoj sceni! A tek svemir u kojem umjesto prstiju ljudi imaju dugačke hrenovke, a da to ni nije najneočekivaniji dio filma?

- Advertisement -

I onda na samom kraju, baš kad bi se trebala odviti najveća borba… Danijeli ponovno iznenađuju. Tajno oružje koje spašava svjetove predvidivo je i sladunjavo, ali i potpuno prikladno. Nakon toliko napada na osjetila, banalan kraj je točno ono što još mozak može prihvatiti.

Film Sve u isto vrijeme nije savršen, ali je toliko drugačiji da su mu manjkavosti manje bitne. Uopće ne znam postoji li ocjena koja bi se na ovakav film mogla primijeniti… Možda u nekom drugom svemiru.

OCJENA:

ocjena filma srijeda navecer
- Advertisement -

1 COMMENT

KOMENTIRAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najčitanije